Tip: zo krijg je korting op je online reis

Op reis gaan is erg leuk, maar het kost helaas ook redelijk wat geld. Ook als je goed oplet en je budget duidelijk op voorhand bepaalt, ben je als snel een grote som geld kwijt als je op reis gaat. Toch zijn er enkele handige tips waardoor je je vakantie aan een goedkopere prijs kunt boeken:

Profiteer van de vroegboekkortingen

Het klinkt cliché, maar de vroegboekkortingen zijn echt de reden waarom heel veel mensen hun reis lang op voorhand boeken. De verschillende reisorganisaties kopen aan het begin van het seizoen overal plaatsen op, die ze vervolgens verkocht moeten krijgen. Hoe vlugger ze zeker zijn dat deze plekken in bijvoorbeeld een hotel of op een vliegtuig verkocht zijn, hoe beter en hoe liever ze dit hebben. Daarom geven heel veel reisorganisaties in het voorjaar leuke vroegboekkortingen waardoor je echt goedkoop op reis kunt gaan.

Boek je reis online

Online shoppen is de laatste jaren enorm populair geworden. Heel veel mensen maken van het internet gebruik om hun online aankopen te doen. Maar een echte trend die zich de laatste jaren heeft doorgezet, is het online boeken van reizen. Heel veel reisorganisaties bieden tegenwoordig de mogelijkheid aan om een reis snel en eenvoudig via hun website te boeken. Partijen zoals Neckermann of Travelbird geven bezoekers van hun website de mogelijkheid om in slechts enkele muisklikken een vakantie te boeken. Vaak geldt de regel dat wie online zijn of haar reis boekt, vaak goedkoper reist dan iemand die zijn of haar reis in het reisbureau geboekt heeft.

Gebruik kortingen

Doordat mensen steeds vaker hun reis online boeken, spelen de verschillende reisorganisaties hier handig op in door kortingen te verspreiden. Deze kortingen vind je terug op websites zoals bijvoorbeeld www.tagcity.be. Je vindt er niet alleen een overzicht van verschillende webshops die kortingscodes weggeven, maar je kunt er ook meteen een leuke korting bemachtigen om bijvoorbeeld je reis goedkoper te boeken bij Sunjets, TUI, Neckermann, …

Last minutes blijven goedkoop

Je hebt het misschien al zelf meegemaakt of van iemand gehoord, maar last minutes blijven echt wel de goedkoopste manier om op reis te gaan. Reisorganisaties willen zoveel mogelijk hotels en vliegtuigen bezetten, waardoor ze de laatste overblijvende plaatsen vaak noodgedwongen moeten verkopen aan erg lage prijzen. Als je zelf nog niet goed weet waar je op reis wil gaan, wacht dan tot ongeveer een tweetal weken voor je wil vertrekken, en check de verschillende last minute aanbiedingen bij de reisorganisaties. Je vindt er ongetwijfeld wel een leuke aanbieding die je interesseert.