Leuke campings in Luxemburg

De voorbije jaren ben ik regelmatig op reis geweest naar Luxemburg. Soms voor één dag in het weekend, soms voor een weekendje en soms zelfs voor een hele week. Het is vooral de kalmte en de rust die er heerst die mij erg aanspreekt. Wanneer ik terug kom van een bezoek aan Luxemburg, dan voel ik mij helemaal tot rust gekomen en heb ik helemaal geen stress meer.

Om optimaal tot rust te komen tijdens mijn reis naar Luxemburg heb ik al verschillende keren op een verbleven. Waarom een camping? Omdat een camping toch nog steeds een erg groot verschil is in vergelijking met een hotel. In een hotel ben je afhankelijk van de diensten van het hotel en moet je je bijgevolg ook schikken naar de uren van het hotel. Op een camping ben je als het ware je eigen baas en regel je ongeveer alles zelf.

Vaak krijg ik de vraag van mensen of ik hen een goeie camping kan aanbevelen in Luxemburg, die aan al hun voorwaarden voldoet. Heel veel campings zijn gelegen beneden in een vallei of aan de oevers van een rivier of een meer. Echt ongelofelijke locaties. Maar natuurlijk moet een camping ook de nodige faciliteiten hebben om er comfortabel te kunnen verblijven.

Camping auf Kengert

Een erg leuke camping in Luxemburg waar ik zelf al meerdere keren verbleven heb, is Camping auf Kengert. Een erg leuke camping met die zich met 190 plaatsen een middelgrote camping mag noemen. De camping is gelegen in nabij Larochette en krijgt een mooie algemene beoordeling van 7,4 op 10 van andere kampeerders. Zelf zou ik er een score van 9 op 10 durven aan geven. De prijs voor een week begint vanaf 80 euro voor een standplaats, voor een huuraccommodatie betaal je 220 euro per week.

Een leuk voordeel van de camping is dat hij gelegen is aan de route naar het zuiden. Je kan de camping dus perfect gebruiken als tussenstop tijdens je reis naar het zuiden. De camping is ideaal voor mensen die houden van kamperen, maar hij is ook kindvriendelijk. Zo is er een grote buitenspeeltuin met echt zeezand en een grote binnenspeeltuin met een bijhorend sportveld.

In tegenstelling tot andere campings is er bij deze camping geen disco en animatieprogramma. Persoonlijk vind ik dit erg goed, omdat de rust op de camping op die manier gegarandeerd blijft. Een extra troef is dat de camping in 2016 genomineerd werd tot mooiste camping voor 50-plussers.

Voorzieningen van de camping

Enkele andere voorzieningen van de camping zijn dat er gratis wifi beschikbaar is op bijna alle staanplaatsen. Op die manier kun je snel en eenvoudig iets opzoeken om bijvoorbeeld overdag te bezoeken of te doen. Daarnaast zijn er ook wasmachines en wascabines beschikbaar en is er ook een supermarkt op ongeveer 2 kilometer van de camping.