De leukste plekken in Luxemburg om een vakantiehuis te huren

Ondanks het feit dat Luxemburg een buurland is van België, is het land bij heel wat Belgen niet goed gekend. Heel veel mensen weten niet waar ze moeten verblijven of wat ze moeten bezoeken tijdens hun verblijf in Luxemburg. Toch is Luxemburg niet zo groot en is het eigenlijk vrij eenvoudig om te weten welke plekken, steden of dorpjes je zeker moet bezocht hebben. Wanneer je beslist om in Luxemburg een vakantiehuis te huren, dan kijk je best om even wat er te doen is en waar je het best een huisje huurt. Als je een vakantiehuis huurt in de buurt van deze plaatsen beleef je ongetwijfeld een leuk verblijf.

Luxemburg Stad

Zo is de hoofdstad Luxemburg Stad zeker een bezoekje waard. Ondanks het feit dat Luxemburg Stad de hoofdstad is van een klein land, heeft de hoofdstad echt wel een internationale uitstraling. Uiteraard kun je de stad niet vergelijken met grotere steden zoals Parijs of Berlijn, maar je merkt wel dat het de hoofdstad is. Het leuke aan Luxemburg Stad is dat er heel wat te beleven is, maar dat het drukke gevoel van grotere hoofdsteden hier niet aanwezig is, erg gezellig dus.

Schengen

In het kanton Remich, in het zuidoosten van Luxemburg ligt het dorpje Schengen. Schengen is een erg klein dorpje, maar is wel wereldberoemd. Dit door het Schengenakkoord dat er in 1985 afgesloten werd. Gezellig rondwandelen in Schengen is zeker een aanrader.

Echternach

Nog zo’n gekende plek is het stadje Echternach. Net iets groter in vergelijking met Schengen, maar even gezellig. Echternach is de oudste gemeente van Luxemburg en werd reeds in de zevende eeuw opgericht. Van alle bestemmingen in Luxemburg is Echternach één van de populairste toeristische bestemmingen.

In en rond Echternach zijn er heel wat vakantiehuizen die vooral tijdens de zomerperiode druk bezet zijn door heel veel toeristen. Het Abdijmuseum, de opgravingen van de Gallo-Romeinen en de verschillende kerken zijn plekken die je gezien moet hebben.

Esch-sur-Alzette

De stad Esch-sur-Alzette is na Luxemburg Stad de grootste stad van Luxemburg. De stad is gelegen in het zuiden van Luxemburg en is net als Echternach een erg oude stad die al meer dan 5.000 jaar bewoond wordt. Een grote troef van Esch-sur-Alzette is het prachtig natuurpark Galgenbergpark, dat net buiten de stad ligt. Je vindt er dierenpark, een prachtige rozentuin en een indrukwekkende waterval.

Beaufort

Ook deze plek doet bij sommige mensen misschien wel een belletje rinkelen. Beaufort is namelijk vooral gekend door het kasteel van Beaufort. Het kasteel werd gebouwd in de twaalfde eeuw, maar tegenwoordig blijft er slechts een ruïne over van de burcht, die evenwel bezocht kan worden.