De 5 beste hotels in Luxemburg

Zelf ben ik al verschillende keren op reis geweest naar Luxemburg, ondertussen al 20 keer denk ik, misschien iets meer, en dus heb ik er al regelmatig eens verbleven in een hotel. Ik heb er nog nooit twee keer in hetzelfde hotel verbleven, maar telkens in een ander hotel. Dit is zeker een bewuste keuze, omdat ik zo alle hotels kan verkennen en hierover mijn ervaringen kan neerschrijven op mijn blog. Zelf maakte ik in dit artikel een selectie van de 5 beste hotels volgens mijn persoonlijke keuze en volgens de populaire reiswebsite Tripadvisor.

Sofitel Luxembourg Europe

Op Tripadvisor staat het het hotel Sofitel Luxembourg Europe op de derde plaats, maar voor mij persoonlijk mag dit zeker en vast op de eerste plaats staan. Het hotel is gelegen in de Europese wijk, waardoor het in de weekends rond het hotel erg rustig is. Het openbaar vervoer is te bereiken op wandelafstand. Bovendien kun je er erg makkelijk parkeren op de parking van het hotel, weliswaar tegen betaling.

De kamer was er zeer net en het personeel was zeer vlot in de omgang. Vooral ook het ontbijt is een echt groot voordeel van het hotel, waardoor dit hotel voor mij op nummer één staat.

Hotel Simoncini

In de Rue Notre-Dame ligt het hotel Simoncini. Dit hotel wordt op Tripadvisor beoordeeld als het 12de beste hotel van Luxemburg. Zelf geef ik het een dikke 8 op 10, waardoor het voor mij het tweede beste hotel van Luxemburg is. Het hotel Simoncini is een eerder kleiner hotel, er zijn maar 36 kamers, waardoor je er een meer persoonlijke sfeer hangt. Bovendien is het personeel er zeer vriendelijk en heb je dus ook minder het gevoel dat je “maar” een hotelgast bent. Iets wat vooral bij grotere hotels het geval is vind ik.

De kamers van het hotel waren erg proper en zeer verzorgd. Net als de rest van het hotel, was ook het ontbijt dik in orde. Er was een zeer ruime keuze van verschillende producten en op aanvraag maken ze ook andere dingen klaar zoals bijvoorbeeld eitjes. De centrale ligging van het hotel, in het centrum van de stad, is zeker een pluspunt.

Hotel Carlton

Wellicht één van de mooiste gebouwen van Luxemburg, maar toch scoort het hotel Carlton slechts het 17de beste hotel van Luxemburg. Met z’n 3,5 sterren is dit hotel ideaal voor iedereen die een weekendje doorbrengt in Luxemburg en in een degelijk hotel wil logeren, voor een redelijke prijs. Samen met mijn vrouw bezocht ik het hotel enkele maanden terug, en meteen na mijn verblijf zei ik dat ik er nog eens zou verblijven. Helaas is dit nog niet gelukt wegens tijdsgebrek. Er is eigenlijk niks op aan te merken: zeer vriendelijke ontvangst en bediening door het personeel, een zeer propere kamer en een lekker ontbijt.

Ook hier is het mogelijk om je auto veilig te parkeren in de parkeergarage, tegen betaling. Het enige minpuntje is dat de kamers aan de voorzijde aan de straatkant liggen, waardoor er wel wat lawaaihinder mogelijk is.