5 redenen waarom je op reis beter af bent met het dragen van een polo

1. Een polo is ideaal voor zowel mannen als vrouwen

Op de warmere dagen van het jaar zie je met name mannen met een polo aan, maar ook voor vrouwen zijn er steeds meer prachtige polo’s te vinden. Als dame is het dan wel aan te raden om te kiezen voor een vrouwelijk model dat je natuurlijke rondingen op de juiste manier accentueert. Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat je een ruime keuze hebt met betrekking tot het aanbod polo’s. Zo kun je onder meer kiezen voor een polo in een echte knalkleur, maar als je het liever wat meer ingetogen houdt is een rustige en lichte kleur toch echt wel aan te raden. Dit staat ook nog eens veel mooier op je vakantiefoto’s!

2. Een polo kan altijd

Of je nu op reis bent voor zaken of juist voor een ontspannen vakantie: een polo kan altijd. Op een zakenreis combineer je hem gemakkelijk met een nette broek. Draag bijvoorbeeld een chino en stop je polo in. Dit zorgt voor een uiterst verzorgde look. Op je vakantie kun je natuurlijk lekker casual gekleed gaan. Draag er dan een spijkerbroek onder en laat je polo er overheen vallen. Dit maakt je uitstraling net wat sportiever, terwijl je er nog steeds netjes en representatief uitziet.

3. Een polo is heerlijk ademend

Polo’s zijn gemaakt van piqué katoen, waardoor ze heerlijk ademend zijn. Je transpiratie kan je lichaam op deze manier gemakkelijk verlaten en andersom kan ook een verfrissend briesje je lichaam eenvoudig bereiken. Je lichaam behoudt zo op ieder moment van de dag de juiste temperatuur, zodat je het nooit te warm krijgt. Een polo is daarom ook een ideaal kledingstuk voor warme, zomerse dagen. Op de momenten dat het toch wat frisser wordt combineer je de polo gewoon met een fijn colbert in een bijpassende tint.

4. Een polo kun je aan het moment aanpassen

De polo is doorgaans voorzien van een aantal kleine knoopjes bij de hals. Deze vormen de ideale methode om je polo aan te passen aan het moment. Wil je netjes voor de dag komen op je reis? Kies er dan voor om de knoopjes te sluiten Ga je lekker relaxen? Dan mogen de knoopjes lekker los.

5. Een polo is lang niet meer voor enkel de elite

Toen ondermeer de lacoste polo net zijn intrede deed in de modewereld waren het vooral de mensen in de hogere sociale milieus die dit type shirt droegen. Tegenwoordig is de polo echter lang niet meer alleen aan hen voorbehouden. Kledingmerken in alle prijsklassen hebben dan ook een fraai aanbod van nette polo’s waarmee je prima voor de dag kunt komen. Of je nu veel of weinig te besteden hebt, er is niets dat je belet om een paar heerlijke polo’s aan te schaffen voor jouw volgende reis.